Venlo Cleanup

Samen sterk in de strijd tegen zwerfafval

Zaterdag 17 juli 10.00 – 13.00 uur

DB+

enVisual

creatief en toegewijd reclamebureau uit Venlo

Onze passie is ondernemers hogerop helpen. Zodat het niet langer gaat over overleven, maar dat het gaat over visie, perspectief en mensen verbinden met je merk! Wij bij enVisual doen er alles aan om de beste te zijn. We werken vanuit Venlo voor lokale en internationale klanten. Bij elke opdracht zetten wij ons in met bezieling en volle aandacht tot in de kleinste puntjes. Laagdrempelig en open is de manier waarop we graag met je samenwerken tot perfectie. Voor ons maakt het niet uit of het een grote of kleine opdracht is. Het gaat bij ons om het resultaat. enVisual is gespecialiseerd in webdesign, narrowcasting, vormgeving en drukwerk/belettering.

Maatschappelijke betrokkenheid vinden wij belangrijk. We moeten niet wegkijken voor het zwerfafvalprobleem in onze gemeente. enVisual heeft als partner/sponsor de website voor Venlo Cleanup gebouwd en wij zijn blij dat we op deze manier bij dit mooie project betrokken zijn. Tevens zullen we zelf de handen uit de mouwen steken op zaterdag 17 juli.

 

Susan Fila-van Dijk

Freelance docente / Waste Reduction Specialist,
Met het motto, ‘Not My Plastic in the Ocean’

Plastic komt overal terug, zelfs in ons voedsel. Kunststof wordt vaak niet op de juiste manier gerecycled. Daarom geef ik trainingen en workshops omtrent recycling en afval management. Dit doe ik bijvoorbeeld op scholen, maar ook bij bedrijven en natuurlijk particulieren.

Ik leg ook stap voor stap uit hoe je een eigen plastic recycle faciliteit op kan zetten, met complete begeleiding van A tot Z, met eigen semi-pro machines. Dit zal mogelijk zijn voor iedereen die hiervoor een plaats ter beschikking heeft, bijvoorbeeld een school, klein bedrijf, en voilà je hebt je eigen afval beheer over jouw eigen plastic waste. Mogelijkheden zijn eindeloos.

Als adviseur op het vlak van recycling, afvalverwerking en milieu ben ik bij Venlo Cleanup betrokken en adviseer ik dit project hoe om te gaan o.a. met het (plastic) afval en alles wat wij doen voor deze actie. Alles met het doel om ons milieu zo min mogelijk te belasten.

Rik van Rijswick

Kunstenaar                                                                                    

Al sinds eind jaren 90 zijn mijn werken met enige regelmaat te zien. De Guardians (Wachters) verwierven de nodige bekendheid. De wachters, zijn ontstaan uit het experimenteren met materiaal. Rechtstreeks vanuit het gevoel wat in mij woelt. Na vele exposities en samenwerkingen met galerieën begon ik in 2007 met het vervaardigen van een drieluik, dat in 2015 zijn voltooiing kende. Het gaat om metalensculpturen van grote omvang, 12 meter in hoogte. Het drieluik bestaat uit de Draak, de Vreedzame Krijger en de Aardegodin.

Wat mij uniek maakt met deze grote sculpturen is dat ze vervaardigd zijn in eigen beheer en zonder externe financiering. Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid heb ik hoog in het vaandel staan. Ik ben dan ook blij om bij het Venlo Cleanup-project betrokken te zijn. Als kunstenaar ben ik hierbij betrokken om te kijken of we van al het afval een gaaf kunstwerk kunnen maken.

 

People’s Farm

People’s Farm is dé regionale producent van úw groenten van het seizoen. In haar ‘moestuin’ in Maasbree teelt People’s Farm ruim 60 verschillende soorten biologische groenten. Niet altijd de standaard rassen, maar juist degene die het lekkerste zijn. Daarnaast voorzien wij onze klanten wekelijks van heerlijke recepten, informatie over de bereidingswijzen, smaak en eigenschappen van de producten. Met People’s Farm zet u het seizoen op tafel en geniet u van superverse biologische  groenten uit de eigen regio. Dat geeft u toch ook een goed gevoel!

People’s Farm is als sponsor bij Venlo Cleanup betrokken en zal een overheerlijke lunch voor alle vrijwilligers ter beschikking stellen.

Maas Cleanup

Maas Cleanup is een initiatief in de strijd tegen het zwerfafval in en rondom de Maas in Limburg. Op 19 september 2020 werd de eerste Maas Cleanup georganiseerd. Een grootse actie waaraan vele bedrijven en vrijwilligers hebben deelgenomen; in totaal meer dan 5.000. Meer dan 200 acties werden opgezet in Limburg, om de rivieren de bescherming te bieden die ze verdienen. Ook in 2021 zal er weer een Maas Cleanup plaatsvinden, op 18 september.

Vanuit Maas Cleanup is Noï Boesten bij Venlo Cleanup betrokken om met zijn ervaring en kennis ondersteuning te bieden aan onze actie.

 

Drek & Täöt

’t Was doodstil in de straten aan de Kaldenkerkerweg en Den Vier Paerdgens. Weinige ogenblikken later, kris kras over de smalle paden van de Sprung, in een duizelingwekkende vaart langs takken en struiken, bij het schemerig licht der sterren … overal in den omtrek drek.

Uitgeput lagen de kids met hun drekstäöt op het speelveld van de KVL. Twië monsterlijke wezentjes aan d’n drekstek geregen.

D’n volgenden dag werd er over ’t geval niet meer gesproken. Slechts ’n papieren vodje verraadt wat ze gezien hebben … Drek&Täöt, twië drekmakers oét Venloë-Oost.

Weg met drek, as d’rek as possible.

Straelend Schoon

Ook Stichting Straelend Schoon steekt op 17 juli de handen uit de mouwen tijdens de Venlo Cleanup. Stichting Straelend Schoon is een burgerinitiatief in de gemeente Venlo. Straelend Schoon wil de Straelseweg in Venlo Schoon & Opgeruimd, Fleurig & Groen en Gemoedelijk & Veilig maken en houden.

De Straelseweg is een 2,5 kilometer lange toegangsweg tot het centrum van Venlo. De straat ervaart al jaren overlast van zwerfafval achtergelaten door het grote aantal passanten. De buurtbewoners hebben zich in 2021 verenigd en ruimen trouw elke maand gezamenlijk hun Straelseweg op.

Bovendien probeert de stichting actief buurtbewoners met elkaar te verbinden. Hoe meer mensen elkaar kennen, hoe meer de buurt zich gezamenlijk inspant om de straat opgeruimd en schoon te houden. Daarnaast probeert de stichting de Straelseweg op te fleuren, bijvoorbeeld met bloemen en planten, waardoor passanten minder makkelijk hun afval op straat dumpen.

Velden Samen Schoon!

Velden Samen Schoon! organiseert en coördineert zwerfvuilinzamelacties in Velden en omgeving. Het is een samenwerkingsverband van het St. Sebastianusgilde en de Dorpsraad Velden. Vorig jaar deed Velden Samen Schoon! al mee aan de Maas Cleanup. Dit jaar sluit de groep aan bij de actie Venlo Cleanup in Groot Venlo. Een aantal vrijwilligers die meestal ook meedoen aan de zwerfvuilinzamelacties die VSS! twee keer per jaar in het dorp houdt, heeft zich enthousiast aangemeld. Eerder is er ook al eens langs de Maas ingezameld met o.a. IVN. Nu dus met Venlo Schoon en partners.