Venlo Cleanup

Samen sterk in de strijd tegen zwerfafval

Zaterdag 17 juli 10.00 – 13.00 uur

DB+

ACS cleaning (rednaX groep)

Samen werken aan een schone wereld!

‘Samen werken aan een schone wereld’ is onze missie. Dit geven we letterlijk en figuurlijk vorm als dienstverlener in de schoonmaak. Dagelijks zijn onze mensen in de weer om bedrijven, sportaccommodaties, kantoren etc. schoon en fris te houden. ACS is onderdeel van de rednaX groep en binnen deze groep hebben we maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Dit vertalen we door sponsoring van diverse sportclubs en andere goede doelen in Venlo en omgeving. Ook steken we letterlijk en figuurlijk onze handen uit de mouwen om het ‘Samen werken aan een schone wereld’ breder uit te dragen. Dit hebben we in 2020 bijvoorbeeld gedaan door met ruim 25 personen deel te nemen aan de Maas Cleanup, en nu doen we dit door het Venlo Cleanup project op te starten. Op deze manier kunnen we er écht voor zorgen dat het zwerfafvalprobleem verminderd wordt. Wij hopen dat vele bedrijven en vrijwilligers zich bij onze actie gaan aansluiten.

 

Venlo Schoon

Vrijwilligers voor een zwerfafvalvrije gemeente

Iedereen wil graag in een schone en groene omgeving wonen. En toch vinden we het overal: zwerfafval. Het is niet alleen ontsierend en ergerlijk, het heeft ook desastreuze gevolgen voor het milieu. Denk maar aan de plastic soep: die begint gewoon hier langs de Maas. Daarom is het zo belangrijk dat we onze gemeente samen schoonhouden.

Venlo Schoon is een initiatief van enthousiaste vrijwilligers die het zwerfafvalprobleem willen aanpakken. We organiseren regelmatig opruimacties in de hele gemeente, zowel in de stadsdelen en dorpen als in de natuurgebieden. Vele honderden zakken met zwerfafval hebben we inmiddels al opgeruimd! Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Daarom zetten wij ook in op preventie en bewustwording. We gaan onder meer in gesprek met inwoners, bedrijven en de gemeente om zo samen tot oplossingen te komen. Met Venlo Cleanup willen we nóg meer Venlonaren bereiken en samen zorgen voor een schone gemeente!

 

VVV-Venlo foundation

De Kracht van de VVV Foundation

De VVV Foundation brengt mensen bij elkaar, zet hen in hun kracht en helpt hen om in topvorm te raken! De enorme aantrekkingskracht van sport én in het bijzonder van betaald voetbal speelt daarbij een belangrijke rol. De kracht van het logo, de ‘WOW-omgeving’ van Stadion de Koel, de voorbeeldfunctie van de spelers als rolmodel, het landelijke bereik van het platform dat de club biedt en het enorme netwerk dat de club bezit. Het zijn ‘Unique Selling Points’ van de club, die de VVV Foundation gericht inzet.

Niets is zo gaaf om deel te nemen aan een project met bijeenkomsten en sportactiviteiten in het stadion, waarbij de profvoetballers van VVV-Venlo optreden als ambassadeurs en je ook nog eens het shirt van VVV mag dragen! De kracht van VVV-Venlo gaat nog verder. Naast de unieke topsportomgeving biedt VVV-Venlo bijvoorbeeld ook een enorm groot businessnetwerk. Daar waar mogelijk worden middels dit netwerk verbindingen gelegd tussen bedrijven, organisaties en deelnemers van projecten, bijvoorbeeld wanneer het gaat om mensen die op zoek zijn naar werk.

De VVV Foundation vertaalt de kernwaarden van VVV-Venlo en van sport in het algemeen naar de deelnemers van projecten en activiteiten. Basisschoolleerlingen gaan aan de slag met thema’s als respect en saamhorigheid. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen met elkaar in gesprek over hun persoonlijke ambities en denken na over de vraag: wat betekent professionaliteit, voor een profvoetballer van VVV-Venlo en voor mijzelf? Bij alles wat we doen staan passie en plezier voorop. Passie is misschien wel dé belangrijkste voorwaarde om profvoetballer te worden. Passie en plezier zijn belangrijk voor de deelnemers van projecten en activiteiten én voor de VVV Foundation zelf: passie en plezier zijn onmisbaar om jezelf te ontwikkelen en in topvorm te raken!

Vanuit bovenstaande visie is het aansluiten van de VVV Foundation, namens VVV-Venlo, bij dit evenement een logische stap. Duurzaamheid is naast bovenstaande pijlers namelijk altijd een rode draad die loopt door alles wat VVV-Venlo en de VVV Foundation uitvoeren. Samen op naar een betere wereld!